Over Podium X

De eerste nieuwe van Podium X edities waren een groot succes. De volgende Podium X is zondag 14 januari vanaf 15:05 uur in Café de Steegh Noordeinde 14 A Den Haag.

Podium X is een gratis toegankelijk maandelijks evenement, waar publiek kan kijkluisteren naar beginnende en gevorderde podiumdichters, kleinkunstenaars, cabaretiers en muzikanten.

Zie voor data en tijden de Agenda   en word lid van de facebookgroep 

Voor artiesten is Podium X bijzonder geschikt om op te treden voor een geïnteresseerd publiek, om een boek of cd te presenteren, om nieuw materiaal uit te proberen, of voor het zetten van de eerste podiumschreden. En natuurlijk om andere artiesten en kunstenaars te leren kennen.

Geprogrammeerd deel
Voor het geprogrammeerde deel kunnen artiesten zich vooraf aanmelden (via contact). Zij krijgen dan 15 tot 20 minuten speeltijd. Aanmelden kan hier 

Open X (open deel)
Naast het geprogrammeerde deel kent Podium X  ook een open deel waarvoor deelnemers zich ter plaatse kunnen aanmelden. De speeltijd voor het open podium bedraagt maximaal 5 minuten.

Techniek
De techniek wordt gedaan door Harold Verra.

Standaard aanwezig is: 
PA met drie microfoons en statieven
mixer 8 kanalen 
stageblock 8 in, of 4 in 4 out

Instrumenten dienen door de artiesten zelf meegenomen te worden.

Onkostenvergoeding 
Podium X kent geen onkostenvergoedingsregeling

De toegang is gratis.

 

Geschiedenis
Podium XPodium X ontstond in 2008 nadat Pim Karhof en ik besloten hadden om te stoppen met het open podium OpStaan dat 5 jaar bestond. Eind 2016 veranderde Café Momfer de Mol van eigenaar. De nieuwe eigenaar besloot niet verder te willen met Podium X. Sinds september 2017 wordt Podium X maandelijks georganiseerd in Café de Steegh, Noordeinde 14 A in Den Haag

Aan Podium X werkten mee:

Alexander Franken              organisatie & presentatie

Bart Richter                          techniek
René Secrève                        beeld

Share